Villa Fijn

Meer dan mooi Mijn diensten. 


Mijn passie en gedrevenheid maken mijn diensten uniek. Ik neem alle honden aan, alle soorten, alle maten en elk gedrag. Ik wil topservice leveren door goed te luisteren en respectvol te zijn in mijn bejegening. Mijn producten en kennis zijn van goede kwaliteit zodat ik mijn diensten vakbekwaam uitvoer.

Voor uw pupje kan ik een wenuurtje inplannen. Deze bied ik gratis aan. Uw pupje mag dan even op de tafel staan en maakt kennis met de geluidjes van een trimsalon. Ook het bad wordt uitgeprobeerd om in te staan en het geluid van de waterblazer.

Om nageltjes te knippen of voor advies mag u altijd langskomen. Wel graag na telefonisch 06-16991251 overleg. Hier reken ik niets voor.

Ik heb een haal- en brengservice.

Elk vachttype trim ik. De daarbij behorende trimtechnieken beheers ik. 

 • Pluktechniek.
  Er zijn twee verschillende pluktechnieken. De eerste techniek betreft het wegplukken van de bovenste vacht, waardoor de hond enkel zijn onderwol overhoudt, dit model is daarom best wel kort en wordt twee keer per jaar gedaan.De tweede pluktechniek betreft het wegplukken van 1/3 van de vacht en gebeurd om de drie maanden. Het voordeel van 1/3 van de vacht plukken om de drie maanden is dat de hond er altijd mooi en verzorgd uitziet.

  Plukken is niets anders dan de verharing een handje helpen en het dode haar eruit halen. Door te plukken behoudt de hond de vachtkwaliteit. Wordt de hond bijvoorbeeld geschoren dan kan de kwaliteit van de vacht achteruit gaan. Dit is terug te zien in een vale kleur, wollig haar en een vacht met klitten. Daarbij kan de hond jeuk krijgen en de huid verstikken. 

 • Kniptechniek 
  Veel honden worden in model geknipt.  De verschillende vachten vragen om verschillende technieken. 
  Bijvoorbeeld 
  Effileren als inkort techniek betekent dat de trimster de vacht evenredig op de gewenste lengte knipt.

  Effileren als uitdun techniek heeft als doel om de vacht vlakker/ slanker te laten vallen. Hierdoor accentueert de trimster de lijnen van de hond,

 • Ontwollen
  Honden met loszittende onderwol begeleid ik in het verharingsproces. Dit met oog op de natuurlijke haarcyclus van uw hond. Ik beheers verschillende technieken om uw hond goed door de rui te helpen. De was- en blaastechniek is een voorbeeld.

 • Scheertechniek
  Bij het scheren kort ik de vacht van de hond in door middel van een tondeuse. Honden met snelgroeiend haar zijn hierbij gebaat. 

E-mailen
Bellen
Map
Info